zsírjában sült kacsamáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Kb. 80 dkg-os hízott kacsamáj
1 l tej
Kb. 80 dkg libaháj
8 gerezd fokhagyma, hámozatlanul

2 db alma, 2db narancs
10 dkg vaj

*

Elkészítés:

A kacsamájat beáztatjuk a tejbe és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ( én most 5 óra hosszára tettem  csak tejbe ) A  kacsahájat diónyi darabokra vágjuk, 1-2 evőkanál vizet öntünk alá és közepes lángon kisütjük a zsírját. Az apró, ropogós darabokat kiszedjük. A májat 2,5 – 3 cm  szeletekre vágjuk, nem túl forró  zsírba tesszük úgy, hogy ellepje a zsír a májat. Hozzá dobjuk a fokhagymát  és közepes lángon 5 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 5 percig sütjük. A narancsot és az almát meghámozom, cikkekre vágom és a vajon megpárolom ezzel tálalom és krumplipürével

zsírjában sült kacsamáj