Hozzávalók:
3 db tojás
3 ek rizsliszt
3 ek eritrit
1 kk piros ételfesték
A krémhez:
1,5 dl tejszín/Hulala
25 dkg mascarpone
10 dkg eper
1 dl eperszörp
1 cs. zselatin
Kekszrúdhoz:
8 dkg GM darált keksz
1 ek porcukor
1 kk kakaópor
4 dkg vaj
3-4 ek tej
*
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet és összekeverjük.
A massza negyed részébe belekeverjük az ételfestéket Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd kb 2 centiméterenként kis pöttyöket teszünk a rózsaszín masszából.
180 fokon 8 perc alatt megsütjük, majd a maradék masszát is rásimítjuk és visszatoljuk a sütőbe, és további 8 percig sütjük.
Ha kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A darált kekszhez hozzáadjuk a porcukrot a kakaóport, a vajat és annyi tejet hogy formázható masszát kapjunk.
20 cm-es rudat sodrunk belőle, és hűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét a kicsi kockára vágott epret, és a forró eperszörpben feloldott, majd langyosra zselatint.
Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, majd a piskótatésztát is belefektetjük, belekanalazzuk az epres krémet, végül óvatosan beletesszük a keksz rudat is.
Hűtőben legalább 4 órán át dermesztjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük!