Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 nagy pohár natúr joghurt
1 nagy csomag sós keksz.
Körethez:
rizs
víz
só
petrezselyem
*
Elkészítés:
A csirkemellet a Tupperware Henteskéssel csíkokra vágjuk.
A joghurtot a 2 l-es Kristálytálba öntjük és beleforgatjuk a csirkemell-csíkokat, majd a hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A sós kekszet ledaráljuk a Konyhai Malommal és az Új Hullám Közepes Tálba tesszük.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A csirkemell-csíkokat kivesszük egyesével a joghurtból, de nem csepegtetjük le, és beleforgatjuk a sós morzsába.
A Szilikon Sütőlapra egymás mellé fektetjük őket. Ha tele van a lap, a sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Köretként petrezselymes rizst adunk, melyet a Mikrós rizsfőzőben készítünk el a következő képpen:
3 dl rizst beleöntünk az edénybe, amihez 4,5 dl vizet adunk. Rátesszük a belső színes tetőt, amely megakadályozza, hogy a rizs kifusson az edényből. Ezután a tetőt tesszük rá, és egyszerre, lezárjuk a füleknél az edényünket.
600 W- on 14 percig főzzük. NEM sózzuk, NEM teszünk zsiradékot!
A főzési idő letelte után 5 percig lezárva pihentetjük a rizst a kikapcsolt mikróban. Ezután levesszük a tetejét, sózzuk ízlés szerint és hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, melyet a turbó aprítóban aprítunk. (elfelejtettem lefotózni)
Tipp:Köretként adhatunk hozzá mozzarellás burgonyát is, mert ezt egyszerre tudjuk sütni a hússal egy másik lapon, s ugyanúgy kb. 15 perc alatt kész.
Megmossuk, félbevágjuk a burgonyákat és teszünk rá sajtot. Ezt egy másik Szilikon sütőlapra tesszük és egy másik sütőrácson betoljuk a sütőbe, a hús alá.
Ajánlott Tupperware termékek:
Szilikon Sütőlap
TW Henteskés
Újhullám közepes tál
Kristály tál
Konyhai Malom
Turbó Aprító
Mikrós Rizsfőző
Kerti Party Tányér evőeszközzel