Hozzávalók:
A tésztához: 3 dkg
1dl tej
1kávéskanál cukor
52 dkg liszt
15 dkg zsír
2 egész tojás
10 dkg porcukor
Töltelék: 30 dkg
20 dkg porcukor
baracklekvár: 8 evőkanálnyi
egy csipet só.
Csokimáz: 15 dkg
*
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölben elkevert tojást,az élesztős tejet, a csipetnyi sót.Összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyik lapot 39X23 cm-re elnyújtjuk.
Az első lapot beletesszük a meglisztezett sütőedénybe,lekvárral megkenjük/4 evőkanálnyi/, majd meghintjük a porcukorral elkevert darált dió felével.
Rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék lekvárral, egyenletesen rátesszük a cukrozott diót, majd befedjük a harmadik lappal.Villával megszurkáljuk, 1 órán át kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük./Nálam a palackkal működő gáz esetében 40 perc volt./
Megvárjuk, amíg kihűl,akkor megolvasztjuk a csokoládét , ráöntjük a sütemény tetejére.