Hozzávalók:
A tésztához
500 g liszt..
200 g vaj vagy margarin..
100 g cukor
1/2 kávéskanál só..
1 tojás fél adag sütőpor
1 dl tej..
egy adag friss élesztő
1 cl rum
A töltelékhez
300 g őrölt dió
200 g cukor
1 üveg sárgabaracklekvár
máz
20dkg margarint
20 dkg cukorral
3 evőkanál kakaóporral
*
Elkészítés:
A töltelékhez a diót és a cukrot elkeverjük.
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk, félórát pihentetjük.
Ezután négy egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből egy-egy tepsiméretű téglalapot nyújtunk.
Az első lapot a vékonyan kivajazott tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt,bevonjuk a felfőzött mázzal
és a tésztára kenjük