Zserbógolyó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Zserbógolyó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 15 db golyóhoz:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
3 cl narancslikőr vagy konyak
1 ek. víz
2 ek. porcukor
1 ek. baracklekvár
1 mk. rum
A bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó
1 ek. napraforgó olaj

*

Elkészítés:

A barackot apró darabokra vágjuk,, meglocsoljuk az alkohollal (narancslikőr v. konyak) és 1 ek. vízzel, így kb. 1 órán át állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle.
Majd gőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk (segítségül fogpiszkálót használhatunk).
Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rendezzük, és azonnal tálaljuk.
Karácsonyi csemegének is kiváló, sütés nélküli variációja a zserbónak!

Zserbógolyó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zserbógolyó