Hozzávalók:
30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
1 csipet só
1 evk cukor
1,5 dl szénsavas ásványvíz
3 ek olaj
2 csipet sütőpor
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
1 kis üveg baracklekvár
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg pórcukor
10 dkg csoki a tetejére
*
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük.
Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot.
Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.
Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat.
Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval.
Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk