Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 db tojás
3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
6 ek tej
10 dkg étcsokoládé
*
Elkészítés:
Cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk.
A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és a 6 ek tejet alaposan összekeverjük.
A papírkapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak.
A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.