Hozzávalók:
A tésztához
50 dkg liszt.
20 dkg margarin..
10 dkg cukor
1/2 kávéskanál só..
1 tojás..
fél adag sütőpor
1 dl tej..
egy adag friss élesztő..
1 cl rum
……………………………………………………………..
A töltelékhez
30 dkg őrölt dió
20 dk g cukor
1 üveg sárgabaracklekvár
………………………………………………………………
máz
20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
*
Elkészítés:
A töltelékhez a diót és a cukrot elkeverjük.
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk, félórát pihentetjük
.
Ezután négy egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből egy-egy tepsiméretű téglalapot nyújtunk.
Az első lapot a vékonyan kivajazott tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval
. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt,bevonjuk a kakaós felfőzött mázzal
20 dkg cukrot.. 20 dkg margarint..3 evőkanál kakaóport..1 dl vízzel-össze fözzűnk és a tésztára kenjük