Zserbó golyók

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

00

Nehézség

Könnyű

Zserbó golyók

Zserbó golyók

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

20 dkg darált dió
20 dkg darált keksz
10-15 dkg baracklekvár
1 evőkanál kristálycukor
A bevonathoz:
10 dkg tejcsoki
1 evőkanál étolaj
A tetejére díszítéshez:
1 evőkanál tortadara

*

Elkészítés:

Ledaráljuk a kekszet egy tálba, majd rászórjuk a darált diót, 1 evőkanál kristálycukrot, majd hozzákeverjük a baracklekvárt.
Ha túl híg a lekvár, akkor elég belőle 10 dkg, de ha elég szilárd, akkor rakhatunk bele 15 dkg-ot.
Ezután jól összekeverjük, s evőkanál segítségével golyókat formálunk belőle.
Majd kb.
10 percre fagyasztóba rakjuk a golyókat.
Amíg hűlnek a golyók, addig a tejcsokit apró kockákra törjük, belerakjuk egy nagyobb bögrébe, s az étolajjal együtt mikró közepes fokozatán kicsit megmelegítjük, hogy felolvadjon a csoki.
Utána jól összekeverjük villával.
Ha teljesen jó, folyékony állagú lett, akkor kivesszük a fagyóból a golyókat, egy mélyebb tányérba rakjuk, s fogvájó segítségével mindegyik golyót belemártogatjuk a csokiba, majd szórunk rá tortadarát, s nagyobb tányérra rakjuk, s betesszük a hűtőbe.
1 óra múlva már ehetjük is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zserbó golyók