Zserbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Zserbó

Zserbó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Ezt a receptet már nagyon régen kaptam, de most próbáltam csak ki, megéri.
60 dkg liszt
25 dkg Rama, vagy 20dkg zsír
1 tk. só
1 ek. porcukor
1/2 cs. sütőpor
2,5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
2 tojássárgája
25 dkg darált dió
20 dkg cukor
pici sárgabarack lekvár
csokimázhoz:
3 ek. Holland kakaópor
3 ek. cukor
3 ek. víz
5 dkg vaj

*

Elkészítés:

A lisztet, porcukrot, sütőport, sót, kicsit olvasztott Ramat összemorzsolom, a pohár tejfölben elkeverem az élesztőt és a 2 tojássárgát, majd az egész masszát jól összegyúrom, ha szükséges teszek még hozzá kicsi tejfölt. Négy cipóra osztom, letakarva fél órát pihentetem. Közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, a tésztát vékonyra kinyújtom és első lap a sütőpapírra, picit bekenem lekvárral, rászórom a cukros diót, majd rétegezem tovább, a tetején lap kerül. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt rózsaszínre sütöm, tűpróba, kihűtöm. Csokimázt készítek, a kakaóport, vizet és cukrot összefőzöm pár percig közepes lángon, de nem forralom, bele 5 dkg vaj, elkeverem és még melegen a tésztára öntöm, egyenletesen. Kihtöm.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zserbó