Zserbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Zserbó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg cukor
1 tojás
1 mk.  sütőpor
1 dl tej
1 mk. cukor
1 dkg élesztő
Töltelék:
12 dkg darált dió
12 dkg porcukor
20 dkg baracklekvár
Csokimáz:
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
3 dkg vaj
kevés víz

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a cukrozott, langyos tejben. A liszthez adom a sütőport, elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrot, a tojást és a felfuttatott élesztővel összegyúrom. A tésztát 3 részre osztom, egy 25X30 cm-es tepsi méretűre kinyújtom az első lapot, beleteszem a tepsibe a  tésztát. Megkenem a lekvár felével, majd erre  rászórom a dió és porcukor keverékének felét. Következik a második lap. Ezt  megkenem a lekvár másik felével, megszórom a maradék cukros dióval. Tetejére teszem a harmadik lapot. Így hagyom állni egy órán át. Ekkor villával megszurkálom  és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 25-30 percig, ha már  világosbarna a teteje,  akkor jó. Amikor kihűlt csokimázzal borítom be. A cukrot elkeverem a kakaóporral, egy kicsi vízzel összeforralom, sűrűre főzöm. A tűzről levéve hozzákeverem a hideg vajat, várok, amíg kicsit sűrűsödik, majd a süteményre öntöm, elsimítom. Tortabevonó csokiból is lehet mázat csinálni rá, akkor két tábla szükséges.  Kihűlés után kockákra vágom, de szokták rombusz alakúra is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zserbó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!