Zserbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Zserbó

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:
35 dkg liszt
3/4 csomag élesztőpor
1/2 dl tejföl
5 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 tojás
pici só
Töltelék:
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 citrom rezselt héja
késhegynyi őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
kb. 40 dkg baracklekvár
Csokimáz:
15 dkg kb. 60-70 %-os étcsoki
7,5 dkg langyos vaj

*

Elkészítés:

A lisztbe belekeverem az élesztőport, a cukrot, s a többi hozzávalót, s jól eldolgozom.
Ha kell, teszek még hozzá lisztet.
Ha jól gyúrható lett, akkor három fele osztom.
Mindhármat kinyújtom aránylag egyforma alakúra (kb.
35×25 cm), igyekszem nem túl vastagra nyújtani.
A tepsit kivajazom, majd kilisztezem, s az első lapot belerakom a tepsibe.
Ezt megkenem kb.
a lekvár felével, majd meghintem a darált dió, porcukor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj és vaníliás cukor keverékének a felével.
Ráhelyezem a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenem és töltöm, majd jöhet a harmadik lap úgy, hogy a széleket is betakarom vele.
A felső lapot megszurkálom villával, hogy a gőz sütés közben eltávozzon belőle.
Én csak addig kelesztem, amíg a sütőt 180 C-fokra előmelegítem, kb.
10 perc.
Az előmelegített sütőben kb.
20-30 percig sütöm a gázsütő 3-as fokozatán, míg a teteje egyenletes pirosas-barnás lesz.
Én félidőben kivettem a tepsit, s megfordítottam, hogy a belső fele kerüljön kívülre.
Kihülés után a csokoládét és a vajat mikró kis fokozatán felmelegítettem, s rákentem a süteményre.
Hűtőbe rakom, hogy megdermedjen.
Én általában este megsütöm, ha langyos, hűtőbe rakom, s másnap reggel rakom rá a csokimázat.
Utána visszarakom a hűtőbe pár órára, s utána szeletelem.

Zserbó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zserbó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!