Hozzávalók:
600 g kolbász
300 g rétesliszt
2 tojássárgája
20 g éleszto
2 ek vaj
150 ml tej
csipetnyi só
0,5 kk cukor
tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A lisztbol, az élesztobol, a tojássárgájákból, a tejbol, a cukorból és a csipetnyi sóból tésztát gyúrunk, amelyet hagyunk megkelni. Majd szétsodorjuk kb. 1 cm-re, négyzetekre osztjuk, melyeknek a kozepébe 1 halom apróra vágott kolbászdarabkákat rakunk (én egy félbevágott kolbászkarikát raktam mindegyik négyzet kozepébe). A tésztát osszezárjuk és zsemléket formálunk belole, amelyet sutopapírral bélelt tepsire helyezunk (hagyjunk helyet , mert osszesulhetnek sutés kozben). Egy kicsit kelni hagyjuk, majd felvert tojással megkenjuk és elomelegített sutoben 190 fokon aranybarnára sutjuk.
TIPP: Szezámmaggal, koménymaggal, illetve másfajta magokkal is megszórhatjuk a zsemlék tetejét. Kolbász helyett szalonnakockákat is rakhatunk bele, ahogy én is tettem.