Hozzávalók:
1 kg lisz,5 dkg élesztö,4dl tej,4 db tojás, fél teás kanál só,1 kávéskanál cukor.
*
Elkészítés:
a lisztet öszekeverem a soval,a élesztöt felfutatom 2dl tejel .felfutatot élesztöt a sos lisztbe beleteszem,meg a tojást és a még 2dl tejet,robotgéppel nagyábol öszekutyulom a spiráljával,aztán ,kiöntötem a deszkára s adig gyurtam mig a töbi lisztet fel nem vete.KB egy orára kitetem a napra mert megeg nyárvan.télen a kályha közelébe,vagy felfort a viz egy edénybeleszedve a tüzröl és a tetejére rakom a tésztát tálastul.LÉNYEG:1orát,vagy 1,5orát kelesztem,majd 8,8dkg ra mérve gömbölyitetem öket,s tepsire raktam,s hagytam öket még félorát vagy töbet kellni.duplájára jelen esetben,napon kelltek.