Hozzávalók:
30 dkg Miklós’ Universal mix liszt
1 tk útifűmaghéj
2 dkg friss élesztő
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dl tej
0,5 dl étolaj
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral.
A lisztet a robotgép táljába szitáljuk a sóval együtt, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, apránként az olajat, és kb.
5 perc alatt kidagasztjuk.
Ezután letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Én mindig teszek a tésztára egy műanyag fóliát is, hogy ne száradjon ki.
Miután megkelt, olajos kézzel, közepes nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapíros tepsire tesszük őket, és ameddig a sütő bemelegszik 180 fokra, a zsemlék még pihennek, majd 20-25 perc alatt megsütjük őket.
(8 db, 90 perc).