Zsebes karaj Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

1440

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Zsebes karaj Csilditől

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A húshoz
2 kg karaj (csont nélkül, egyben)
15 dkg bacon (szeletelt)
2 db vöröshagyma
1 db  sárga  paprika
2 db  paradicsom
A páchoz:
5 dl olaj
1 csomag sertés sültek fűszerkeverék
1 ek ételízesítő
1 tk só
1 csipet őrölt bors
1 tk pirospaprika

*

Elkészítés:

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt paradicsomot, bacont, paprikát és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg  elkészített tepsibe
A  végeit fóliával összefogjuk majd  aláöntünk 2 dl vizet,és egy csepp olajat. Lefedjük a tepsit
Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és kb. 2 órán keresztül sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a fedést  és pirosra sütjük.
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, bármilyen körettel tálaljuk ,én krumpli gombóccal készítettem.
Receptjét iderakom .
http://www.receptlap.hu/recept/krumpli_gomboc_bakonyi_modra__9197