Hozzávalók:
UJJAK
220 g vaj
100 g porcukor
1 tojás
300 g finomliszt
1 csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
mandula=körmök
dzsem vagy piros ételfesték
CSOKIS BROWNIE
120 g finomliszt
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 cs vaníliás cukor
3/4 csésze tej
140 g porcukor
2 ek kakaó
50 g vaj
80 g csoki
1 tojás
50 ml olaj
,,FŐLD,,
15 g kakaó
30 g cukor
40 g finomliszt
1/4 č.l kukoricakeményítő
csipet só
40 g vaj
csokiöntet
70 g vaj
1 ek kakaó
50 ml tej
160 g porcukor
*
Elkészítés:
Az ujjak hozzávalóit gyúrjuk, fél órát hideg helyen pihentetjük, ujjakat formálunk belőlük (ebből 5 db hajlítva lesz), ételfestékkel színezzük, helyükre illesztjük a körmöket, 170-180 fokon 20 perc alatt készre sütük.
A browniehoz keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, vaníliás cukrot, sót. .A tejben felolvasztjuk a cukrot kakaót, hozzáadjuk a csokit, vajat. A tojást kikeverjük az olajja. Mindent összekeverünk és 25 perc alatt 180°C-on sütjük.
A ,,földhöz,, keverjük össze a hozzávalókat és morzsoljuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe., együtt süthetjük a brownieval 10-15 percet.
ŐSSZEÁLLíTÁS: a browniera öntünk csokiöntetet, rászórjuk a ,,földet,, , beleszurkáljuk az 5 ujjat.