Hozzávalók:
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér
2 kisebb fej vöröshagyma
1 kisfej karfiol
20dkg zöldborsó
só, bors, delikát,
2db leveskocka
Töltike:
5 zsemle
5 db tojás petrezselyem
delikát
bors
só
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
kevés zsemlemorzsa
maréknyi reszelt száraz tészta
kevés zsirdék
*
Elkészítés:
A zsiradékot megolvasztom és beleteszem az apróra vágott zöldségeket kivéve a hagymát. Azt egészben hagyom meg és a karfiolt rózsáira szedem. A z egészet felengedem annyi vízzel amennyi levest szeretnénk én 4 személyre szoktam készíteni kb (4l). A továbbiakban hozzáadom a fűszereket és elkezdem lassú tűzön főzni. Mikor már majdnem kész akkor beleteszem a maréknyi tésztát is és azzal még kicsit főzöm. A tölt két külön készítem el. Beáztatom a zsemlét , majd kicsavarom és egy tálba teszem. Hozzáadom a tojásokat , a fűszereket , egy kevés zsemlemorzsát,az olajban megpirított hagymát , majd az egészet jól összedolgozom. Én általában celofánba szoktam beletenni és delikátos vízben megfőzöm. Ha kihűlt utána lehet szeletelni. Felszeletelem ,vagy felkockázom és leves betétként tálalom!!
Jó étvágyat hozzá!
