Zöldségleves pulykahús galuskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Zöldségleves pulykahús galuskával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Leves:
tyúkhúsleves kocka: 2 db
nagy szál sárgarépa: 2 db
fehérrépa: 1 db
zeller: 1 kis
burgonya: 2 db
vöröshagyma: 1 db
fokhagyma: 2 gerezd
petrezselyem: fél csokor
szerecsendió: 1 kávés
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
Húsgaluska:
finomra darált pulykahús: 400 g
tojás: 1 db
tejszínhab: 4 evőkanál
reszelt fokhagyma: 1 gerezd
zsályalevél finomra vágva: 4 db
vöröshagyma apróra vágva: fél fej
só: ízlés szerint
őrölt fehérbors: ízlés szerint

*

Elkészítés:

Zöldséget megtisztítás után négyfelé vágjuk ( lehetőleg egyforma legyen )
A leveskockából és a zöldségekből elkészítjük a levest. Ha forr, evőkanál segítségével beleszaggatjuk a darált pulykahúsból, és a hozzávalókból kevert galuskát.
A levest tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Galuska:
Darált húsba keverjük a tojást, reszelt fokhagymát, zsályalevelet, vöröshagymát, őrölt borsot, sót, tejszín habot. A galuska állaga akkor jó, ha könnyedén lehet majd szaggatni.

Zöldségleves pulykahús galuskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldségleves pulykahús galuskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!