Hozzávalók:
Leves:
tyúkhúsleves kocka: 2 db
nagy szál sárgarépa: 2 db
fehérrépa: 1 db
zeller: 1 kis
burgonya: 2 db
vöröshagyma: 1 db
fokhagyma: 2 gerezd
petrezselyem: fél csokor
szerecsendió: 1 kávés
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
Húsgaluska:
finomra darált pulykahús: 400 g
tojás: 1 db
tejszínhab: 4 evőkanál
reszelt fokhagyma: 1 gerezd
zsályalevél finomra vágva: 4 db
vöröshagyma apróra vágva: fél fej
só: ízlés szerint
őrölt fehérbors: ízlés szerint
*
Elkészítés:
Zöldséget megtisztítás után négyfelé vágjuk ( lehetőleg egyforma legyen )
A leveskockából és a zöldségekből elkészítjük a levest. Ha forr, evőkanál segítségével beleszaggatjuk a darált pulykahúsból, és a hozzávalókból kevert galuskát.
A levest tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Galuska:
Darált húsba keverjük a tojást, reszelt fokhagymát, zsályalevelet, vöröshagymát, őrölt borsot, sót, tejszín habot. A galuska állaga akkor jó, ha könnyedén lehet majd szaggatni.