Hozzávalók:
zöldség,
sárgarépa,
karalábé ,
burgonya ,
néhány szem borsó ,
kevés zsír ,
pici pirospaprika ,
só
bors ,
zöldség zöldje ,
1-2 gerezd fokhagyma
2 kisebb tojás ,
búzadara amennyit felvesz a tojás .
*
Elkészítés:
A tojásokat kissé felverjük pici zsírral kikavarjuk kevés borsot teszünk bele és annyi búzadarát hogy jó lágy masszát kapjunk, addig hagyjuk állni míg a levesünk fől.
A meg tisztított zöldségeket karikára vágjuk, kevés zsíradékon meg dinszteljük.
Meg hintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel.
sóval borssal fokhagymával csokorba kötött zöldség zöldel ízesítjük.
Amikor már jó fél fővésben vannak a zöldségek kis kanállal apró galuskákat szaggatunk az előre el készített búzadara tojás keverékből.
.
Addig főzzük míg a galuskák meg puhulnak.