Zöldségleves 1.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Zöldségleves 1.

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db sárgarépa
1 db fehér gyökér
1 db közepes hagyma
2-3 db fokhagyma
1 db közepes krumpli
1 evőkanál kész lecsó (elhagyható)
petrezselyem (lehet szárított)
zeller levél
só, bors, pirospaprika
pár karika kolbász
1 pár virsli (felkarikázva)
olaj
Nokedlihez:
1 tojás + liszt + pici só

*

Elkészítés:

– A fazékban felmelegítjük az olajat, a felkarikázott répát, gyökeret megpároljuk benne.
Rátesszük az áttört fokhagymát, lecsót, borsozzuk. (Ha szárított petrezselymet használunk, azt is.)
Kicsit átkeverjük, jöhet a pirospaprika.
Felöntjük másfél liter vízzel (ha van készen húslé, vagy főtt krumpli leve, akkor azzal finomabb).
A hagymát bevágjuk (+), beletesszük.
Mikor félig megpuhult a zöldség, mehet a felkockázott krumpli is. Ekkor sózunk.
– Közben a kolbász és virsli karikákat egy serpenyőben, kevés olajon átpörgetjük/átpirítjuk. (Nagyon finom ízt ad a levesnek.)
– Mielőtt kész a leves, összeállítjuk a tojásból a lágy (majdnem folyós) nokedli tésztát.
Mokkás kanállal beleszaggatjuk a levesbe. (Gyorsan megfő.)
– Beleöntjük a serpenyőből a megpirított kolbászt, virslit (lehet helyette debreceni, lecsókolbász stb.). Egyet rottyantunk rajta, lezárjuk.
Ekkor tesszük bele a zeller levelet és petrezselymet (ha frisset használunk).
Fedővel letakarjuk és 15 perc múlva tálalhatjuk.
II. kép:Amikor húst „igazítunk” és kevés, másra nem használható a leeső mennyiség, felhasználhatjuk ehhez a leveshez, pl. a virsli helyett (ilyenkor együtt pároljuk a zöldséggel).
(Saját recept)

Zöldségleves 1.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldségleves 1.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!