Hozzávalók:
1 teáskanál tyúkzsír (vagy 1 evőkanál étolaj)
1 kisebb fej vöröshagyma egészben
kb. 20 dkg. fagyasztott zöldborsó
1 nagy szál sárgarépa karikázva
1 nagy szál fehérrépa karikázva
2 közepes burgonya kockára vágva
1-2 szárított erőspaprika
egy kis köteg lestyán (vagy szárított)
1-2 levél kel-vagy fejeskáposzta
só, kis frissen őrölt bors és késhegynyi kurkuma
*
Elkészítés:
A zsiradékon állandó kevergetés mellett a töldségféléket kissé megpirítjuk, majd felöntjük egy pohárnyi vízzel és pároljuk.
Hozzáadjuk a fűszereket, kivéve a szráított lestyánt.
.
Kb.
20 perc után felöntjük másfél liter vízzel, s jól összefőzzök.
Ha már minden zöldség megfőtt, kivesszük a kötegelt lestyánt, káposztalevelet és a vöröshagymát.
A főzés végén a levestésztát is belefőzzük, majd mikor már az is megfőtt, akkor tesszük hozzá a szárytott lestyánt, azzal csak egyet rottyantjuk.