Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 szelet zeller
1 krumpli
1 szelet karalábé
250 ml főzőtejszín
paradicsom
petrezselyemzöldje
só
bors
majoránna
csombor (borsikafű)
olaj
*
Elkészítés:
Először megpucolom a zöldségeket és kockákra vágom.
A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre párolom majd hozzáadom a zúzott fokhagymát.
Belerakom a zöldségeket és felöntöm kb 1-1,5 l vízzel.
Fűszerezem a felsorolt fűszerekkel (egy-egy csipetnyi mindegyikből).
Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
Leveszem a levest a tűzről és hagyom kicsit kihűlni. Ha kihűlt , botmixerrel pépesítem és visszateszem a tűzre.
Ha felforrt, hozzáadom a tejszínt, és azzal is összeforralom.
Ha szükséges még fűszerezem !
Főtt virslivel tálaltam !


