Zöldségkocsonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Teca

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Ha vegán vagy, vagy vegán van a családban, és szerette a kocsonyát, akkor el kell készíteni ezt a fantasztikus és egyszerű, könnyen elkészíthető ZÖLDSÉGKOCSONYÁT!
Főzök egy jó zöldséglevest, bele a sárgarépa, a fehérrépa, a zeller, az 1 fej egészben, a héjában hagyott vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, ha van 1 kikapart tök ( lehet sütőtök is) belseje, magja.
(Ezt lehet egy fém szűrőbe tenni, úgy, hogy a főzővíz ellepje, hogy a végén könnyen ki tudjuk venni.
) Ha ez félig megfőtt, mehet bele a kelbimbó, a kaliforniai paprika, a zöldborsó, a brokkoli (mirelit zöldségkeverék), friss petrezselyem és zellerlevél apróra vágva, .
.
.
amit szeretünk, ami van.
Fűszerek: só, pici pirospaprika, vegamix, őrölt görögszénamag.
Pár csepp tökmagolajat vagy olívaolajat adok hozzá.
Ha megfőttek a zöldségek kiveszem a hagymát, fokhagymát, tökbelet.
5 g agar-agart elkeverek kevés hideg vízzel, és a forró leveshez keverem.
Felforralom, 2-3 percig, főzöm.
Formába vagy mély tányérokba szedem, és a hűtőbe teszem.
Másnapra megdermed, és tálalható.
Pici pirospaprikával megszórhatom.
Hajában, sütőben sült krumpli illik hozzá.
(Agar-agar: 1 liter folyadékhoz/leveshez 5 g kell, kevés hideg folyadékban feloldom, majd a forróhoz keverem, 2-3 percig forralom.
Forrón híg, csak 40 fokon sűrűsödik.
Az agar-agar tengeri vörös moszatból nyert alapanyag, zselésítő, kocsonyásító anyag.
Jelentős a vitamin és az ásványi anyag tartalma.
)