Hozzávalók:
200 g. száraztészta, (copfocskát használtam, de orsóval is finom)
5 db retek,
1/2 kaliforniai paprika,
1 db paradicsom,
2 szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kevés olíva olaj,
só, frissen őrölt bors,
1 kiskanál balzsamecet,
1 kanál teriyaki szósz.
*
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós, és enyhén ecetes vízben tettem fel főni.
Mikor kész lett leszűrtem, és átmostam.
Közben felkarikáztam a retket, kockákra vágtam a paprikát, és a paradicsomot, apróra vágtam a fokhagymát, az újhagymát zöldjével együtt, majd kevés olíva olajon mindet megdinszteltem egyszerre.
(ha lett volna itthon sárgarépa, azt is biztosan karikáztam volna hozzá ) Pár kanál vizet tettem hozzá, hogy jobban megpuhuljanak a zöldségek, majd mikor elforrta a levét, az átmosott tésztával együtt a serpenyőben átforgattam.
Sót, borsot őröltem rá, majd elkevertem balzsamecettel, és teriyaki szósszal.
Hűtés után tálaltam.