Hozzávalók:
Zöldséges tésztás tonhal sajtszószban.: 4 főre 35 dkg tagliatelle tésztát sós vízben kifőzünk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1 evők. olivaolajat. Pirítsunk rajta 35 dkg apró csiperkét és 1 csokor felkaríkázott újhagymát, kb 5 perc. Hozzáadunk 20 dlg fokhagymás-zöldfűszeres krémsajtot 4 evők. tejet, 20 dkg mirelit brokkolit 15 dkg zsenge hüvelyes zöldborsót. Kis lángon addig kevergetjük míg a olvadt vaj besűrűsödik és a zöldségek felengednek, kicsit párolódnak. Végül bele teszünk 18 dkg konzerv tonhalat , hozzákeverjük a leszürt tésztát. Átforgatjuk és sütőtálba szedjük. Eligazítjuk, tetejét reszelt sajttal szórunk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Jó étvágyat!!!
*
Elkészítés:
Zöldséges tésztás tonhal sajtszószban.
: 4 főre 35 dkg tagliatelle tésztát sós vízben kifőzünk.
Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1 evők.
olivaolajat.
Pirítsunk rajta 35 dkg apró csiperkét és 1 csokor felkaríkázott újhagymát, kb 5 perc.
Hozzáadunk 20 dlg fokhagymás-zöldfűszeres krémsajtot 4 evők.
tejet, 20 dkg mirelit brokkolit 15 dkg zsenge hüvelyes zöldborsót.
Kis lángon addig kevergetjük míg a olvadt vaj besűrűsödik és a zöldségek felengednek, kicsit párolódnak.
Végül bele teszünk 18 dkg konzerv tonhalat, hozzákeverjük a leszürt tésztát.
Átforgatjuk és sütőtálba szedjük.
Eligazítjuk, tetejét reszelt sajttal szórunk.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Jó étvágyat !!!