Hozzávalók:
1 fej vöröshagvma
csipet fokhagvma
1 szál sárgarépa kockára vágva
20 dkg gomba (helyettesíthető más zöldséggel is, pld. tökféle, padlizsán)
2 db paradicsom vagy 2-3 kanál paradicsompüré
20 dkg burgonya kockára vágva
20 dkg zöldborsó
30 dkg körettészta (főzzük ki előre, sós vízben)
késhegynyi pirospaprika
pici kömény
oreganó
só
olaj
tejföl vagy joghurt
*
Elkészítés:
Dinszteljük meg a hagymát, és a zöldségekkel főzzünk kevés vízzel paprikást a szokásos módon.
Tegyük rá a fűszereket.
Amikor a zöldségek puhák, tegvük hozzá a körettésztát és keverjük össze.
Tálaljuk tányérra és locsoljuk meg tejföllel.
Díszítsük nyers paradicsommal és frissen vágott petrezselyemmel, esetleg friss bazsalikomlevéllel.