Hozzávalók:
25 dkg. tarkabab,
só, néhány babérlevél, kevés ételecet,
1 nagy fej hagyma,
1 db. zöldpaprika,
1 kisebb csili,
2 db. paradicsom,
petrezselyem zöld,
néhány bazsalikom levél,
kevés csombor (borsikafű)
só, frissen őrölt bors,
1 kanál mustár,
1 kanál olíva olaj.
*
Elkészítés:
A babot éjszakára beáztatom, másnap megfőzöm néhány babérlevéllel, kevés sóval, 1 kisebb csilivel, és 1 kanál ecettel ízesített vízben.
Amíg fő, felszeletelem a hagymát, a paprikát felkockázom, majd mikor a bab már megfőtt, a zöld fűszerekkel együtt beledobom a bab főzőlevébe, és 5 percig lefedve benne hagyom.
Nem főzöm már, csak párolódnak !
Ezalatt a paradicsom magházát, és a leves részét eltávolítom, és a húsát felkockázom.
A babot, és a többi zöldséget leszűröm, de 1 decit meghagyok a főzőléből, amit az olajjal, és a mustárral együtt visszatöltök a bab, és a zöldségek keverékére.
A paradicsomkockákat is hozzákeverve készen áll a tálalásra.
Enyhén csípős, pikáns babsaláta a végeredmény.
A csombort minden babos ételhez használom, mert a bab szélhajtó hatását kompenzálja.
A csombor (borsikafű) szélfogó hatású.