Zöldséges sertésragu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Zöldséges sertésragu

Zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg sertéshús
30 dkg karfiol
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 szál póréhagyma /kb: 20 dkg
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál reszelt gyömbér
petrezselyemzöld

4 dl joghurt
1 kávéskanál fodormentelevél
10 dkg vaj

*

Elkészítés:

A sertéshúst apró kockákra vágjuk. A 4 dl joghurtot egy tálba öntjük és sóval, reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, petrezselyemzölddel és fodormentalevéllel jól összekeverjük. Ebbe a pácba tesszük a húst, ezt a főzést megelőző napon is elkészíthetjük és hűtőben tároljuk.
A cserépedényt beáztatjuk, vajjal kikenjük és beletesszük a kisebb rózsáira szedett karfiolt a karikára vágott sárgarépát, a szélesebb karikára vágott póréhagymát és a zöldborsót, sóval meghintjük és beborítjuk a húsos joghurtpáccal. A cserépedény tetejét betakarva 60 percig a sütőben pároljuk, majd tetejét levéve pirosra sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldséges sertésragu