Hozzávalók:
60 dkg sertéshús
30 dkg karfiol
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 szál póréhagyma /kb: 20 dkg
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál reszelt gyömbér
petrezselyemzöld
só
4 dl joghurt
1 kávéskanál fodormentelevél
10 dkg vaj
*
Elkészítés:
A sertéshúst apró kockákra vágjuk. A 4 dl joghurtot egy tálba öntjük és sóval, reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, petrezselyemzölddel és fodormentalevéllel jól összekeverjük. Ebbe a pácba tesszük a húst, ezt a főzést megelőző napon is elkészíthetjük és hűtőben tároljuk.
A cserépedényt beáztatjuk, vajjal kikenjük és beletesszük a kisebb rózsáira szedett karfiolt a karikára vágott sárgarépát, a szélesebb karikára vágott póréhagymát és a zöldborsót, sóval meghintjük és beborítjuk a húsos joghurtpáccal. A cserépedény tetejét betakarva 60 percig a sütőben pároljuk, majd tetejét levéve pirosra sütjük.