Hozzávalók:
50 dkg. penne tészta,
1 nagy fej hagyma,
30 dkg franciasaláta zöldség keverék.
2 kanál paradicsompüré,
só, frissen őrölt bors,
1 pohár (330 g.) tejföl,
1,5 kanál liszt,
1 kanál zsemlemorzsa,
15 dkg trappista sajt.
kevés olíva olaj.
*
Elkészítés:
A tésztát sós, forró vízben al dente ( félkeményre ) főzöm.
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a fagyasztott zöldségkeveréket, sózom, és az átlagosnál kicsivel jobban megborsozom.
A félkemény tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok.
A tésztát jól elkeverem a zöldségekkel, valamint az előzőleg liszttel jól összekavart tejföllel.
Ezután a sütőtálba halmozom, majd tetejére trappistát reszelek.
Előmelegített sütőben megsütöm.