Zöldséges rakott kel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Zöldséges rakott kel

Recept leírás:

Hozzávalók:

Egy közepes fej kelkáposzta
2 nagy fej hagyma
evőkanálnyi tyúkzsír
1 kg. darált hús
só, őrölt bors, szárított kakukkfű
egy kisebb cukkini,
3 kápia paprika
2 tv. paprika
25 dkg. rizs
50 dkg víz.
3 dl. tejföl
20 dkg reszelt sajt
Mártáshoz:
2 dl. natúr joghurt vagy tejföl

chilipehely (vagy aki nem szertei az erőset zúzott fokhagyma)

*

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedve, sós vízben kb.
fél percig hőkezeljük, majd csepegtető edénybe szedjük.
(Ha nagyon vastagok az erei, azokat kivágjuk) Odatesszük a rizst dupla annyi vzben megfőzni (ízesthetjük vegetával.
Ha nem sós a vetega, akkor sózzuk is a rizst) A hagymákat felkockázzuk, a tyúkzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst.
Fűszerezzük.
Miután elkészült, összekeverjük a rizzsel, majd a kiskára vágott nyers paprikákkal, cukkinivel.
Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal, majd a káposztalevelek felével beboríítjuk.
Ráhalmazzuk a zöldséges rizsed húst, lenyomkodjuk.
Erre tesszük a levelek másik felét, majd megkenjük tejföllel.
Kis sót is szórunk rá.
Hőlégleveréses sütőben, 160 fokon kb.
30 percet sütjük.
Mikor elkezd pirulni a sajt, rátesszük a reszelt sajtot, s további kb.
15 perc alatt pirulásig sütjük.
Várjuk, amíg kissé hűl, mert forrón nem tudjuk szépen szeletelni.
Közben elkészíthejük a mártást.
A joghurtot/tejfölt megsózzuk, chilipelyhet teszünk bele, vagy ha nem szeretjük az erőset, akkor zúzott fokhagymát.
Ezzel tálaljuk.

Zöldséges rakott kel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldséges rakott kel