Zoldseges – pulykas mukpac

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Zoldseges – pulykas mukpac

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg pulykamell file
1 nagy fej hagyma
2-3 kaliforniai paprika ( minden szinbol)
1 kicsi sargarepa
2-3 ek mogyoro,dio,vagy szeletelt mandula ( elhagyhato)
1 dob. Lecsepegtetett konzerv gomba szeletelve
1/2 pohar konzerves lecsepegtetett kukorica
1 kaposzta level
So,bors izles szerint
Tariyaki izles szerint ( kb 2-3 ek ontottem bele)
Szojaszosz izles szerint ( szinten kb 3 ek adtam hozza)
Nudels teszta ( lapos vagy kerek izles szerint)
Keves olaj

*

Elkészítés:

A hust vekony csikokra vagy kis kockakra vagjuk es keves olajon puhitom.Mikor kifeheredett sozom,borsozom es hozzaadom a lecsepegtetett gomba szeleteket.Atforgatom es lefedve puhitom tovabb neha megkeverve.Mikor majdnem megpuhult a fedot leveve hozzaadom a vastagabb csikokra vagott paprikakat,a hagyma csikokat es atforgatom oket.A repat vekony csikokra vagom es 3-5 perces parolas utan a paprikakhoz adom.A zoldsegeket ne fozzuk puhara hadjuk kicsit ropogosan,ugy finomabb.Hozzaadjuk a zoldseges hushoz a kukoricat es a kaposzta levelet amit csikokra vagy kockara vagtunk.Atforgatjuk es beizesitjuk szojaszosszal es tariyakival.A tariyaki es a szojaszosz adja meg az etel igazi izet es szinet,eppen ezert en bokezuleg banok veluk. ( min 2-3 ek mindenbol,de mennyisegtol fuggoen tobb is mehet bele) Atforgatjuk es levesszuk a gazrol.Osszekeverem a menetkozben kifozott nudels tesztaval es megszorom tetszoleges mennyisegu mogyoroval,durvara vagott dioval vagy akar szeletelt mandulaval. ( dio,mogyoro es a mandula elhagyhato) Talalasnal megszorom a tetejet snidlinggel. Sozasnal vegyuk figyelembe a szoja sotartamat!

Zoldseges – pulykas mukpac

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zoldseges – pulykas mukpac

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!