Zöldséges pulykaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg pulykahús
2 ek. étolaj
2 l forró víz
1 tk. só
1 vöröshagyma
1-1 csokor petrezselyem és zeller zöld
2 sárgarépa
1 karalábé
15-15 dkg zöldbab, borsó, és karfiol
1 maroknyi turbolya
1 késhegynyi fehér bors
1tk. szójaszósz (el is hagyható)

*

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük. Az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből. A levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe. A turbolyát megmossuk,és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.

Zöldséges pulykaleves