Hozzávalók:
40 dkg zöldség – sárgarépa, petrezselyem, karalábé, cukorborsó, kukorica
1 kis pohár tejföl
2 tojás
4 – 5 EK liszt
annyi tej, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk
olaj, só, bors, vegeta, petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A megtisztított zöldséget apróra kockázzuk és pici olajon megpároljuk.
Egy tálba beletesszük a párolt zöldséget, hozzáadjuk a 2 tojást, lisztet, tejfölt, fűszereket és annyi tejet hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Jól összekeverjük majd 20-25 percig állni hagyjuk. Ezután olajon kisütjük mindkét oldalán, úgy mint a palacsintát.
Legtöbbször krumplipürével és tartármártással tálalom, most egy kis reszelt sárgarépa is került a tányérra.
Jó étvágyat kivánok hozzá!