Hozzávalók:
2 db burgonya
2 db sárgarépa
1 gerezd zellergumó
1 ek olívaolaj
30 dkg zöldbab
1 kisebb vöröshagyma
1 kk cukor
só ízlés szerint
1 késhegynyi őrölt bors
1 mokkáskanál kakukkfű
A habaráshoz:
150 gramm tejföl
1 ek finomliszt
1 dl víz
A tálaláshoz:
levesgyöngy
*
Elkészítés:
Az összes hozzávalókat feltesszük főni annyi vízzel,hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük.
Pár darab zöldséget díszítésnek félre teszünk, de ez nem kötelező.
A többit botmixerrel pürésítjük.
A tejfölt a vízzel, liszttel csomómentesre keverjük és a levest behabarjuk.
Egyet forr és kész is a levesünk.
Finom, gyors leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!