Zöldséges húsgombócleves.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Zöldséges húsgombócleves.

Recept leírás:

Hozzávalók:

a húsgombócokhoz:
25 dkg. darált pulykahús
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál rizs
2 db. tojás
1 fej hagyma lereszelve
1 csipet só és bors
a levesbe:
2 db. sárgarépa felkarikázva,
1 db. petrezselyemgyökér karikákra vágva,
1 kis fej hagyma felcsíkozva,
3 gerezd fokhagyma,
1 marék zöldbab,
1/2 zöldpaprika, kis kockákra vágva
1 csipet őrölt pirospaprika,
3 kanál tejföl,
só és bors
1 nagyobb levél lestyán,
kis csokor snidling,
kevés olíva olaj

*

Elkészítés:

Először a húsgombócokat készítem el.
A rizst előfőzöm, majd kihűtöm kéz melegre.
A darált pulykahúst, a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a reszelt hagymával, és a tojásokkal összedolgozom, kisebb gombócokat formálok belőlük, sütőpapírra sorjázom őket.
A megtisztított, felkarikázott répát, és petrezselyem gyökeret, a csíkokra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát kevés olíva olajon megpárolom, megsózom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni.
( jó bőségesen ) Mikor felforrt hozzáadom a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet.
Ezt rövid főzés után kiemelem a fazékból.
A lébe beleteszem a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére.
Ettől kezdve újabb 5 percig főzöm.
A levesléből kiemelek 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverem a tejföllel, és visszaöntöm a levesbe.
Tejföllel tálalom.

Zöldséges húsgombócleves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldséges húsgombócleves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!