Zöldséges grízgaluska leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Zöldséges grízgaluska leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé)
10 dkg zöldborsó
2 ek. olaj
csipet  őrölt fehérbors
csipetnyi kurkuma (ez el is hagyható, de szép színt ad a levesnek, azért használom)
delikát
vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
gríz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek

*

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, delikáttal megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom a  őőrölt fehérborssal és kurkumával, majd felengedem annyi vízzel, hogy leves legyen belőle. Szórok még rá delikátot, vagy beledobok egy leveskockát, és megvárom, míg felfő.
Közben az egy tojást felverem villával, teszek bele kicsi sót és annyi grízt, hogy szaggatható, de ne túl kemény galuskák legyenek majd belőle.
Kanállal beleszaggatom a fövő levesbe, és pár percig hagyom, hogy együtt gyöngyözzön az egész, majd megszórom a vágott petrezselyemzölddel, lefedem és elzáom alatta a gázt.
Pár percig még a gőzben puhul a grízgaluska, és lehet tálalni.

Zöldséges grízgaluska leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldséges grízgaluska leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!