Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 pici fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
20 dkg zúza
zeller / aki szereti
1 húsleves kocka
egy kis csokor petrezselyemzöld
Só, bors, paprika
1 kanál liszt + 1 kanál tejföl,
*
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.( én szegfügombából készitettem )
2 evőkanálnyi olajon a vöröshagymát megdinszteljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük. Hozzáadjuk az megdinsztelt hagymához és megpároljuk,a zúzát is úgy hogy kicsi vizet adunk hozzá , beletesszük a húsleves kockát.Sózzuk .borsozzuk .felöntjük annyi vizzel ,hogy jól ellepje puhára főzzük a zúzát ,utoljára adjuk hozzá a gombát s azzal is főzzük 10 15 percet
-legvégül behabarjuk 1 evők liszt +1 kanál tejfölt összekeverünk és a levesbe keverjük
-apróra vágott petrezselyemzőldel megszorjuk