Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg gomba, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 ek napraforgó olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db közepes burgonya, só, bors ízlés szerint, 1 leveskocka, kb 1,5 dll víz, 5 dkg eperlevél
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Megtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük.
A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a fél leveskockát (zöldségleves a legjobb, húsleveskocka is lehet), 1 tk sót, kevés őrölt borsot.
10-15 perc alatt félig megpuhulnak a répák és krumpli, ekkor hozzáadjuk a közben megtisztított és felszeletelt gombát. Szükség szerint sózzuk és vizet pótolunk. Alacsony lángon 15-30 perc alatt készre főzzük.
Ezalatt egy másik edényben a szokásos módon a tésztát kifőzzük, leszűrjük. A főzés végén a leveshez adjuk, de elkülönítve is tálalhatjuk.