Hozzávalók:
40 dkg gomba
30 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
1 db közepes vöröshagyma
3 dkg vaj
5 dkg rizs
15 dl húsleves (víz + ételízesítő)
1 ek aprított petrezselyem
1 dl tejszín
1 tk só
½ kk őrölt fekete bors
*
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a vajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felaprított sárgarépát és zellert, néhány percig pirítjuk, felengedjük a húslevessel, és mérsékelt tűzön félpuhára főzzük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a kisebb kockákra vágott burgonyát, valamint a megmosott rizst.
Az egészet, gyakran megkevergetve, készre főzzük, ízlés szerint sózzuk, a szokásosnál kicsit erőteljesebben borsozzuk.
Tálaláskor belekeverjük az összevágott petrezselymet, a tetejét tejszínnel díszítjük.