Hozzávalók:
1kg csirkemell, 450g tavaszi zöldségkeverék(répa,borsó,kukorica),1 fej vöröshagyma, 1cs fokhagymapor, 1ek.pirospaprika őrlemény,1tk. őrölt fűszerkömény, 1tk.kurkumapor,1mk. gyömbérpor,1ek.morzsolt petrezselyem zöld,1tk.oregano,1tk.majoranna,1ek.só,1mk.fekete őrölt bors.
Habarás:1tömlös ömlesztett natúr sajt,3púpos ek.tejföl, 2ek.étkezési keményítő.
*
Elkészítés:
a csirkemelleket megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk.
Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket, majd jól elkeverjük benne.
Felöntjük vízzel, éppen csak ellepje.
Lefedve, kisebb lángon hagyjuk főni 20 percet.
Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket.
Fedő alatt további 15-20 percet főzzük.
Elkészítjük a habarást: a keményítőhöz hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, és 1dl hideg vizet.
Majd csomómentesre keverjük.
Ezt hozzáadjuk a ragunkhoz folyamatos keverés mellett.
Ha valakinek kevés a só, ízlés szerint sózzuk.
Kurkumás rizzsel és fokhagymás, tejfölös uborkasalátával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!