zoldseges csirkecombok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

zoldseges csirkecombok

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db csirkecomb

frissen őrölt fekete bors
700 g burgonya
200-250 g lilahagyma,  fehér hagyma, vegyesen
8 gerezd fokhagyma
300 g csicseriborsó (konzerv)
150 g  kukorica (konzerv)
150 g  olívabogyó
1 csokor petrezselyem

*

Elkészítés:

A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.
Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.
Hozzáadjuk a  kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.
Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.
Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.                                            turbon elore melegitett sutoben 180-fokon sutom

zoldseges csirkecombok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

zoldseges csirkecombok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!