Hozzávalók:
1,5 kg filézett csirkecomb
2 nagy sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 karalábé
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 dlszáraz fehérbor
3 dlcsirkeleves vagy víz
30 dkg zöldborsó
*
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk.
Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a zellert apró kockákra, a többit vékony karikára vágjuk.
A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a csirkedarabok minden oldalát, és tányérra szedjük.
A visszamaradt olajban megdinszteljük a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert, elkeverjük a sűrített paradicsommal.
Néhány percig az egészet erős lángon kevergetjük.
Visszatesszük a csirkét az edénybe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Hozzáöntjük a fehérbort, a levest, és lassú tűzön 40 percig főzzük.
Negyedórával a főzési idő vége előtt hozzáadjuk a zöldborsót, és befejezzük a főzést.
Tálaláskor meghintjük a petrezselyemmel.