Hozzávalók:
25 dkg előfőzött bulgur
1 fej lilahagyma
1 zeller
10 dkg brokkoli
1 mk só
1 ek olívaolaj
zöldségzöld
*
Elkészítés:
5 dl forró vízben teszek 1 mk sót, majd az előfőzött bulgurt és 10 percig főzöm.
Olívaolajban az apróra vágott lilahagymát enyhén megpirítom, majd hozzáadom a kockára vágott zellert és a brokkolit, zöldségzöldet.
Együtt még egy kicsit lassú kevergetés mellett párolom.
És hozzáadom a már megfőzött és pár percig lefedett edényben pihentetett bulgurt. És az egészet összekeverem.
Edényformát ( bármi lehet ) megvizezek és a keveréket beletömködöm, majd enyhén ütögetve kiborítom.
Így az edény formáját felvéve tetszetős formát kapunk.