Hozzávalók:
1 csésze bulgur,
2 csésze víz-húsleves is lehet
1 fej hagyma
só, bors
1 ek tyúk zsír
1 db kisebb burgonya
darált vagy kockázott zöldségek- sárgarépa, karalábé, petrezselyem, brokkoli.stb.
*
Elkészítés:
A bulgur szemeket meg lehet pirítani, kevés zsiradékon, és aztán felönteni, vízzel, vagy hú-zöldség alaplével.
finomra darált- szeletelt zöldségek.
–(sárgarépa, petrezselyem, karalábé, karfiol, kelkáposzta-nálam ez lefagyasztva van, kis tasakokban.
) Megmosom, több léről a bulgurt, leszűröm.
Felöntöm a vízzel, bele kerül a zsír.
Belevágom az apró kockára vágott hagymát a felkockázott burgonyát, és a zöldségeket.
só, bors kerül rá, 20 perc, fedő alatt készre fő.
Nálam most sült, majoránnás sertés máj, és fűszeres csirkemell került hozzá feltétnek.
Saját vegyes savanyúság kísérte.