Hozzávalók:
30 dkg tarkabab
1 cs. vegyes zöldség (nekem itt előre lefagyasztott volt)
1 közepes fej hagyma
1 csapott ek. pirospaprika
1 ek. zsír
2 ek. liszt
bors
ételízesítő
só
Csipetkéhez:
1 tojás
só
liszt, amennyit felvesz
*
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom, másnap a darabolt zöldségekkel együtt felteszem főni, sóval ételízesítővel és borssal fűszerezem, ízlés szerint.
Amikor félig puha a bab, készítek egy hagymás, paprikás rántást, felengedem hideg vízzel és a bableveshez adom, a hagymával együtt.
Ekkor teszem bele az 1 tojásból gyúrt csipetkét is, majd így együtt készre főzöm. Amikor a csipetke és a bab is puha, akkor jó, addigra a zöldségek is megfőnek.