Zöldségágyon sült kacsacomb párolt káposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Könnyű

Zöldségágyon sült kacsacomb párolt káposztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 4 db
Körethez: 1000 g

*

Elkészítés:

Elkészítés:A cseréptálat fél órát vízbe áztassuk be. A combokat beírdalom, az összekevert fűszerrel jól beszórom, és a bőrével lefelé cseréptálba teszem. A sütőt 200 fokra kapcsolom, majd jó fél órát tető alatt sütöm a combokat. Hústűvel megbököm, és ha már könnyen kihúzható a tű beleteszem a feldarabolt köretnek valót. Ha netán zsíros a kacsa öntsünk le a zsírjából.Amikor elfőtte a levét levesszük a tetőt, és pirosra sütjük. Én párolt káposztát csináltam hozzá.
Káposzta készítése? a káposztát legyalulom, besózom. Míg áll a sóban, vizet fórralok, és leöntöm a káposztát.Leszűröm. Kevés zsiradékon 1 hagymát üvegesre párolok, majd a leszűrt káposztát beleteszem. Fedő alatt puhára párolom. Teszek rá kevés ecetet, ez lehet ízlés szerint, ki milyen savanyúan szereti.

Zöldségágyon sült kacsacomb párolt káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldségágyon sült kacsacomb párolt káposztával