Hozzávalók:
A gyerekek imádják a levest, a nagylány viszont válogatós. Gyors ezt találtam ki.
3-4 db sárgarépa
2 db zöldség
1 pici paprika
oliva
só, pici bors, morzsolt petrezselyem, zeller, csipet morzsolt tárkony
1 karalábé felkockázva
zöldborsó ízlés szerinti mennyiségben
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom, felkarikázom, a karalábét felkockázom. Kevés oliván megpirítom, majd hozzáadok vizet, beízesítem só, bors, petrezselyem, zeller, tárkonnyal és hozzáadom a paprikát. Mikor felforrt, beleteszem – jelen esetben – fagyasztott zöldborsót és készre főzöm.
(A babák esetében természetesen én annak idején kicsit összeturmixoltam ezt a levest, ezért írtam azt, hogy egy éves kor körül már fogyasztható, természetesen az én gyerekeimnek is akkor még alig volt foga, de azt gondoltam ez így már természetes.)